След скандала с корицата на Аз съм българче“, художникът отговаря:

...
 
След скандала с корицата на Аз съм българче“, художникът отговаря:
Коментари Харесай

След скандала с корицата на „Аз съм българче“, художникът отговаря: Синът ми имаше анцуг в синьо и жълто

 

След абсурда с корицата на „ Аз съм българче “, художникът дава отговор: Синът ми имаше спортен екип в синьо и жълто.Той изясни, че сборникът е публикуван по този начин още през 2006 година и няма връзка с Украйна.

„ Първата корица на книгата е от 2002 година, втората от 2006 година. На първата момчето е в бяло и синьо, на тази от 2006 е от жълто и синьо. Синът ми имаше подобен спортен екип. Никакви политически подмятания не е имало в тези години. Ако в този момент излезе в бяло и алено, евентуално ще ме обвините в прополски благосклонности. Не мога да предвидя какво ще стане на следващия ден и кой цвят ще е неверният. Нека не трансформираме всичко в политика “, написа във Facebook художникът на корицата Борис Стоилов.

Стара публикация на стихосбирката, издание 2006 година, удостоверява думите му. Рисунката на корицата е същата и момчето е облечено в синьо и жълто. Корицата провокира вълна от гневни мнения във Facebook, защото това са цветовете на украинското знаме.

Украинче вее българско знаме върху книга на Иван Вазов. Това възмути Недялко Недялков, който в пост във Фейсбук отсече, че нотова е „ цялостна перверзия “.

SafeNews  разгласява текста без редакторска интервенция.

И тъй като сегрегацията на „ Аз съм българче! “ било подправена вест, нямало такова нещо…
Вижте новото издание на Вазов, включващо стихотворението. НА САЙТА НА ИЗДАТЕЛСТВО „ ХЕРМЕС “ ПИШЕ: Издание 2023 г…
Туй българче що е облечено в цветовете на украинското знаме, бре, мискини продажни?
Случайно?
Щото е доста модерно?
Свършиха се другите цветове?
Стилистично решение на дизайнера?
Това е цялостна перверзия, мен в случай че питате.
Българоукраинче.
„ Аз съм българче! “ като рекламен бранд на Зеленски.
Другия път ще извърнат сюжета – детето от корицата ще е облечено в българска носия и ще срича „ Аз съм украинче “.
Най-безсрамно вклиняват геополитика в изконната българска класика, и то на образно равнище. Прави го изкупената, грантова интелигенция, с цел да си заслужи кинтите извън, да зададе тренд и да се подмаже на държавното управление.
„ Аз съм българче! “, Вазов, учебниците ни по история, паметта, образованието, културата, всичко българско и родно са в заплаха, другари, и това не е дезинформация. Киряк-Стефчовците са измежду нас и дори не чакат заповед – безчинстват, отродяват за личен кеф и от комплекси. Защото прислужникът постоянно е доста по-кръвожаден от господаря си.
„ Аз съм българче! “ е архетип, структуроопределящ самосъзнанието ни и родовите усеща. То не е просто лиричен текст. Очевадно е, че стихотворението е подложено на асимилаторска измама. Като си затваряме очите, това няма да се поправи. Обидно е да припомняме – децата си ги родихме българчета, не украинчета…Комуто не харесва, да върви в Украйна.

Източник: obektivno

Още вести четете в категория България. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР